Tri jela koja morate znati sami da spremite - Men`s Health

Tri jela koja morate znati sami da spremite

Ništa uvredljivije za muškarca od nemogućnosti da napravi ukusan mesni obrok. To je kulinarski ekvivalent osećaju kao da ste šipkom zakucani za benč – klupu. Kroz vaš natprirodni instinkt, kao i kroz vaše iskustvo, shvatićete koliko koji obrok treba da bude na vatri da bi bio savršeno spremljen. Samo treba da odvojite malo vremena.

ŠNICLA
Izvadite odrezak iz frižidera 45 minuta pre pripreme. Uverite se da je meso svuda iste debljine, ako nije, izlupajte ga preko kese za zamrzivač tučkom za meso. Neka bude što suvlje pre nego što ga bacite na tiganj. Ako volite sirovije meso, pecite obe strane šnicle po 90 sekundi, za srednje pečeno 2 do 3 minuta i 5-6 minuta za potpuno pečeno meso.

KAJGANA
Kajgana je izvrsna kao ručak i večera, a može da se provuče i kao kasni ručak. Svako ko primenjuje iole razumnu ishranu, trebao bi da zna da napravi dobru kajganu. Podelićemo sa vama trik koji će vam obezbediti više proteina dok jedete kajganu: dodajte malo mleka. Za najbolje rezultate, evo nekoliko saveta. Začinite kajganu pre nego što je sipate u tiganj. Ringla neka bude zagrejana na srednju ili visoku temperaturu. Ne dozvolite da vam ulje promeni boju – to znači da je na pola izgorelo. I najvažnije: ne udaljavajte se od šporeta dok kajgana nije gotova! Ako se zadržite i sekundu duže, pozdravite se sa svojim obrokom.

JAJA SA SLANINOM I KOBASICAMA
Dva jajeta ispržite zajedno sa dve kobasice i dva režnja slanine. Da biste od ovog jakog doručka napravili zdrav obrok, grilujte kobasice desetak minuta, poširajte jaja umesto da ih pržite i odvojte masne delove slanine. Za bogatiji ukus možete dodati i šaku seckanih pečuraka, paradajz presečen na pola i malo peršuna.

Pročitajte i  Loš performans u krevetu: Možda je ova namirnica kriva?!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *