7 načina za uživanje u ukusu slanine - Men`s Health

7 načina za uživanje u ukusu slanine

Jedna liska slanine sadrži 44 kalorije i skoro 3 grama proteina. To ne znači da treba da pojedete pola kilograma za jedan obrok, ali možete da koristite slaninu da biste obogatili ukus mnogim jelima. Za vas smo pripremili sedam obroka koji će biti mnogo ukusniji ukoliko u njega dodate i malo slanine.

BOLJI DORUČAK
Parče slanine sa prženim jajima odličan je način da započnete dan. Preporučujemo vam korak dalje: šta mislite o slanini obmotanoj oko jaja, paprike, piletine i spanaća, upakovanih u male zalogaje? Ovi slani „mafini“ odličan su izbor za doručak.

TAJNI SASTOJAK ZA ČILI
Čili je vrlo prilagodljiv i možete ga spremati na unikatan način, dodavajući čokoladu, pivo, dimljenu parpriku, pasulj i još mnogo toga. Ali, nijedan čili neće biti ukusan kao onaj kome su dodate sitno sečene kockice slanine. Probajte!

UKUSNA SALATA
Zaboravite na kockice hleba. Slanina je najbolji, hrskavi sastojak za salatu! Kombinujte je sa semenkama bundeve, mangom, avokadom i sirom koji se lako mrvi – postaćete navučeni na salatu!

UPOTPUNITE SOS
Možda vam ne trebaju ostrige, slanina, belo vino i puter da bi vaše šnicle bile savršenog ukusa. Ili ipak trebaju? Dodajte seckanu slaninu u uobičajenu smesu za sos i osetiće promenu u ukusu. Na bolje, podrazumeva se.

SLANINA I LUBENICA?
Slažemo se, ovo zvuči malo čudno, ali verujte nam, slanina i lubenica se slažu neverovatno dobro! Bar razmislite: lubenica je taman dovoljno slatka, koliko je slanina slana. Volite keks preliven čokoladom? Isti je princip, samo je izbor slanina-lubenica mnogo zdraviji.

NAPRAVITE SAMI SLANINU
Da, možete sami napraviti slaninu, a proces nije komplikovan! Sve što vam treba je dobar mesar, malo strpljenja i mnogo apetita da biste podneli nekoliko kilograma ukusne namirnice koja će vam biti u kući.

Pročitajte i  Rashladite se napitkom od đumbira

SLANINA U DEZERTU
Sladoled i slanina? Fenomenalno! Sve što treba da uradite je da skuvate slaninu i to u rerni, jer tada postaje neverovatno hrskava. Dodajte je u svoj omiljeni sladoled koji ste kupili ili sami spremili. Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *