Roštiljaj kao muškarac - Men`s Health

Roštiljaj kao muškarac

 

KRILCA SA LIMUNOM I BOSILJKOM

Lagana marinada naglašava ukus piletine, kaže Stiven Rajhlen, autor hit-knjige o roštilju (“The Barbecue! Bible.”)

SASTOJCI
⅓ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
⅓ šolje svežeg soka od limuna
⅓ šolje proključale vode
3 čena belog luka
Listove sa jedne velike veze svežeg bosiljka (oko 1 do 2 šolje stisnutih listova)
1 kašičica soli
1 kašičica sveže mlevenog bibera
1 kg pilećih batačića (od krilaca)

PRIPREMA
Sve sastojke osim pileta izblendirajte u multipraktiku. Sačuvajte  ½ mešavine za kasnije premazivanje mesa tokom pečenja, a u ostatak odmah ubacite krilca da se mariniraju; prebacite ih zato u frižider na 2 sata.

Zapalite roštilj na srednje jaku temperaturu, pa pecite krilca, sa spuštenim poklopcem, oko 30 do 40 minuta. Oko 5 minuta pred kraj, premažite sačuvanom marinadom.  Za 8 porcija

Pročitajte i  Evo kako da izaberete pravu jaknu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *