Otkrivamo mitove o afrodizijacima - Men`s Health

Otkrivamo mitove o afrodizijacima

ČOKOLADA
Čokolada je puna anandamina i feniletilamina, dva sastojka koja prouzrokuju da njeno telo ispušta iste endorfine koji se ispuštaju u toku seksa ili fizičkog da kažemo uzbuđenja. Kako takođe sadrži sastojak koji čini njenu kožu osetljivom na svki erotski dodir. Američki i Kanadski naučnici su otkrili da čokolada stimuiliše isti centre u mozgu kao i kokain, ali ukoliko prevelike količine mogu da umanje ili potpuno odtstrane efekat, a i ako pustite da se najede verovatn ce samo da se okrene i zaspi. Ciljajte na tamnu čokoladu, onu koju sadrži više kakaa i neka porcije ostanu male.
FIZIČKI EFEKAT + (OD 5)
PLACEBO EFEKAT ++

OSTRIGE
Ove klizave školjke isisavane su u ime ljubavi vekovima, ali tek do 2005. godine nije naučno dokazano da ostrige uopšte imaju bilo kakav uticaj na vaše raspoloženje. Naime, pomenute godine tim istraživala identifikovao je dve amino kiseline u ostrigama koje su u drugoj studiji pokazale da povećavaju oslobađanje seksualnih hormona kod pacova. Ako vam ovo nije dovoljna veza se seksom, imajte na umu da su ostrige pune cinka, koji reguliše neke hormone polnih organa i povećava proizvodnju sperme. Kritičari postavljaju pitanje koliko su ove školjke zaista moćne, ali istorija ostriga kao jakog afrodizijaka, i kao što smo već rekli vekova sisanja doprinose i do psihosomatskog podsticaja.
FIZIČKI EFEKAT +
PLACEBO EFEKAT +++++

LUBENICA
Ako je verovati istraživačima Texas A&M ova letnja poslastica sadrži citrulin, nutritijent koji opušta krvne sudove u celom telu na isti način kao što vijagra opušta “ispod pojasa”. Porcija od 100 grama sadrži 150 miligrama citrulina, ali naučnici nisu dokazali kolika doza je zapravo potrebna da bi se u vama probudla zver. Vi probajte sa celom lubenicom, pa dokle stignete, ali u principu verovatno ćete doći samo do wc-a, ako me razumete.
FIZIČKI EFEKAT +
PLACEBO EFEKAT ++

Pročitajte i  4 gotova jela koja vam ozbiljno štete

FALUSNA ILI VAGINALNA HRANA
Sugestivne voćke kao što su banane, avokado, jagode možda nemaju fizički uticaj na vašu alatku, ali zato mogu da podstaknu provokativne misli, jer da se ne lažemo, ova hrana može da postane prava igračka za flert. Nekad je dovoljno da devojka pred vama pojede bananu i viste spremni za akciju, zar ne?
FIZIČKI EFEKAT nula
PLACEBO EFEKAT ++

ALKOHOL
Ah otac svih pogrešnih odluka, utiče na cerebralni korteks mozga kao depresant i tkao smanjuje inhibicije koje bi inače umanjile uzbuđenje. Previše, međutim, pored toga što doprinosi vašim lošim odlukama ume i da oslabi vašu erekciju. Dakle, ukoliko samo budete pripiti u bitci za najbolji afrodizijak, pobeđuje stari dobri alkohol,  deluje mi lepo ona devojka, jel da?
FIZIČKI EFEKAT +++
PLACEBO EFEKAT +++++

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *