Operacija tortilja - Men`s Health

Operacija tortilja

 

Za najbolji ukus i teksturu, zagrejte ih na ringli pokrivenoj aluminijumskom folijom ili u suvom tiganju Pecite svaku tortilju sa obe strane, dok ne dobije par reš tačkica: oko 30 do 45 sekundi najmanje. Uvijte ih u čistu kuhinjsku krpu, da se ne ohlade pre serviranja.

SA DODACIMA
Tortilje su dobre i u najednostavnijim kombinacijama, ali ovi dodaci će im dati novu dimenziju i ostaviti jači utisak na goste.

TURŠIJA OD LUKA
Ovaj osvežavajuć i kiselkast dodatak daje dobar kontrast mesu. Izmešajte seckani crveni luk sa malo soli, oregana i crnog bibera. Pospite sa malo belog vinskog sirćeta i sokom od limete. Prebacite sve u teglu i držite na hladnom preko noći, povrmeno mešajući.

PIRE OD PASULJA
Ovo je tradicionalni dodatak za takose i tortilje. Propržite luk na maslinovom ulju, pa dodajte 2 konzerve crnog pasulja, zajedno sa tečnošću. Dodajte 2 čena belog luka i malo kajenske papričice. Krčkajte 15 minuta i gnječite da biste napravili  rustičan pire.

BLIC SALSA
Potrebna vam je ljutkasta salsa? Pripremite je za tili čas! Iseckajte nekoliko zelenih paradajza, pa ubacite u blender sa 2 ljute papričice, malo belog luka i malo svežeg lista korijandera. Izblendirajte kratko, da ostanu komadići, pa posolite po ukusu.

 

 

 

Pročitajte i  Namirnice koje će vam pomoći na putu ka željenoj kilaži
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *