Umesto da izgorite povrće, grilujte ga - Men`s Health

Umesto da izgorite povrće, grilujte ga

Hju Firnli-Vajtingstal, autor novog kuvara Povrće rečne kolibe , nudi savete i tehnike koje će dovesti do uspeha.

TIKVICE
Ako isečete letnje zelene tikvice na kolutove, teško ćete ih okretati na roštilju i upadaće  vam u ćumur. Umesto toga, isecite tikvice po dužini na trake debljine jedan centimetar, koje se mogu položiti preko roštilja, a da ne skliznu kroz žice na rešetki. Nemojte ih prepeći; cilj je da budu blago hrskave.

KROMPIR
Povrće sa gustim “mesom” teško se peče do mekoće, a da ne izgori – dakle, kuvajte ga prethodno. Izaberite male, punije varijetete, kakav je ljubičasti ili mladi krompir. Prepolovite ih i kuvajte u slanoj vodi, od pet do osam minuta, dok skoro ne budu mekani. Procedite ih, premažite ovlaš maslinovim uljem, začinite i pecite na roštilju od tri do pet minuta.

ŠPARGLE
Grilovanje ovih tankih stabljika često završava tako što komadi propadnu kroz rešetku roštilja. Zato uradite sledeće: otkinite drvenaste krajeve i blanširajte stabljike u ključaloj vodi dva minuta. Premažite ih maslinovim uljem, začinite i poređajte pet ili šest komada na dva poprečno postavljena ražnjića, koja su prethodno dobro natopljena vodom. Sada možete okretati špargle jednim jednostavnim pokretom. Pecite ih od tri do pet minuta, dok ne postanu blago hrskave, uz jedno okretanje.

 

Pročitajte i  Šta vaše omiljena jela govore o vama?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *