Najgora hrana koju jedemo - Men`s Health

Najgora hrana koju jedemo

Hrana iz supermarketa je vrlo popularna i često je konzumiramo, međutim ako malo bolje pogledamo sastojke ovih proizvoda zaključićemo da ne možemo izgubiti kilograme, a ni ostati zdravi ako ih redovno koristimo.

Pročitajte šta bi bilo poželjno zaobići sledeći put kad krenete u nabavku….

PRERAĐENO MESO
Prerađeno meso kao što su na primer viršle i slični proizvodi u sebi imaju puno kalorija, masti i natrijuma.

Redovno konzumiranje ovih namirnica ( više puta nedeljno) rizikujete da obolite od dijabetesa, raka ili bolesti srca.

SODA I GAZIRANA PIĆA
Želite da izgubite koji kilogram? Prva stvar koju će vam preporučiti nutrticionisti ili doktori je da izbacite sodu iz svakodnevne upotrebe. Međutim, soda nije samo vezana za gojaznost. Mnogo veće probleme ostavlja na zdravlje jer oštećuje bubrege, izaziva kancer i povišava krvni pritisak.

MAJONEZ
Znamo svi da majonez nije zdrava namirnica, a još manje da pomaže u gubitku kilograma. Međutim, nismo izgleda ni svesni koliko je on zapravo nezdrav. Samo jedna kašika majoneza sadrži 90 kalorija, 10 g masti i 90 mg natrijuma. Majonez je jedan od začina koji treba vrlo štedljivo da se koristi.

SMRZNUTE VEČERE
Pice i ostale stvari koje su spremljene i dovoljno ih je podgrejati u mikrotalasnoj ili vrlo kratko ispeći u rerni,
deluju primamljivo. Zapitajte se koliko aditiva i drugih nepoželjnih stvari se tu nalazi. Isto je i sa smrznutim testeninama, pa i pomfritom.  I najsvežiji pomfrit nije primer zdrave hrane, pa možete zamisliti šta predstavlja onaj smrznuti koji se nalazi u plastičnim kesama i sadrži. Neke hemikalije koje se nalaze u plastičnoj ambalaži, poput akrilamida, mogu povećati rizik od raka.

Bolje se uputite do picerije ili kod svoje drage na večeru umesto što ćete odmrzavati ovu već pripremljenu hranu.

Pročitajte i  Šta ne bi trebalo da jedete nakon treninga?

MARGARIN
Ovaj proizvod često koristimo, a da zapravo i nismo ne znamo šta unosimo u sebe. Bogat trans mastima, česta upotreba margarina može izazvati rak, dijabetes i srčane probleme.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *