Ovo nikako nemojte da jedete za doručak - Men`s Health

Ovo nikako nemojte da jedete za doručak

Kao obrok od vitalne važnosti, doručak nam diktira ostatak dana, tačnije kako ćemo se osećati.

Dobar doručak štiti nas od raka i dijabetesa, a loš nam pruža nelagodan osećaj i manje energije tokom celog dana. Predstavljamo vam sa kojim to namirnicama nije poželjno započeti dan:

SLANINA, ŠUNKA I KOBASICA
Obrađeno meso sadrži nitrite koji su uzročnici kancera. Institut za istraživanje raka objavio je koje to namirnice treba izbaciti kako bi zaštitili organizam od pojave ove bolesti.  Na početku spiska bili su nitriri. Zaboravite na ove prerađevine, već započnite jutro zdravijom hranom.

SLATKE PAHULJICE
Žitarice su dobar izbor za početak dana, ali ne i one bogate šećerima.  Kada ih jedete vaš šećer u krvi skače, ali vrlo brzo i opada. Sigurno ne želite da se energija već na početku dana sruši. Umesto njih potražite u zdravoj hrani žitarice bogate vlaknima i proteinima.

KROFNE I DANSKA PECIVA
Dan nikako nemojte započeti sa belim brašnom i šećerom. To je najgora kombinacija. Ako unesete šećer u organizam čim ustanete, dolazi do naglog porasta šećera u krvi, a ako ovo ponavljate duže vreme može dovesti i gojaznosti i kasnije dijabetesa.

VOĆNI JOGURTI
Ono što je sigurno da ovi jogurti sadrže dosta kalorija, veštačkih zaslađivača i hemikalija. Da li želite ovim sastojcima da započnete dan? Naravno da ne. Bolje opcija je da popijete običan jogurt.

Na ove navedene stavke zaboravte bar ujutru, ako ih već  ne možete izbaciti iz svog menija.

Počnite svoj dan voćem, integralnim žitaricama ili mlečnim proizvodima.

Pročitajte i  Stilski trikovi zahvaljujući kojima ćete izgledati još mišićavije
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *