5 namirnica koje možete izbaciti iz ishrane - Men`s Health

5 namirnica koje možete izbaciti iz ishrane

Nije samo brza hrana nezdrava, postoje namirnice za koje se godinama i decenijama smatralo da si izuzetno važne za zdravlje, ali nova istraživanja su otkrila njihovu pravu vrednost.

SIROVO MLEKO
Zagovornici sirovog mleka kažu da ono pomaže u varenju, sprečava astmu i alergije, pa čak je dobro i protiv raka. Međutim, jedna ameri;ka klinika izdala je saopštenje pozivajući decu i odrasle da ne piju sirovo mleko kao u proizvode od istog jer izazivaju razna oboljenja,

GINGKO BILOBA
Nakon vesti od pre nekoliko godina da ginko bilioba ne poboljšava pamćenje, ove godine saznali smo da se ova biljka povezuje i sa nastankom raka, a plus je I neukusna tako da vam neće biti žao što je više ne konzumirate.

PŠENIČNA TRAVA
Jedan australijski magazin pozabavio se zdravim namirnicama , a pšenice nije bilo među najzdravijim jer kako piše u članku, pšenica ne sadrži nijednu posebnu hranljivu materiju koja bi je odvojila u najzdravije namirnice.

MORSKA SO
Tačno je da ova so sadrži dosta minerala, magnezijuma, kalcijuma I kalijuma. Takođe je hrana ukusnija ako se priprema sa dodatkom morske soli. Američko udruženje za srce utvrdio je da ova so sadrži dosta natrijuma, što znači da je zdrava jedinoo ako se koristi u umerenim količnama.

KOKOSOVO ULJE
Prednosti kokosovog ulja su brojne, štitna žlezda boje funkcioniše, smanjuje holestrerol kao i kilograme.

Međutim neki stručnjaci tvrde da kokosovo ulje nikako ne treba da se zameni sa maslinovim.

Kokosovo ulje nije dovoljno istraženo da li smanjuje ili povećeva na holesterol.

Ukoliko baš želite da ga uvrstite u ishranu, koristite ga štedljivo, jer imajte na umu  da je to ulje i u sebi sadrži kalorije.

Pročitajte i  Ukusan šejk za oporavak mišića
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *