Dijeta za bolji izgled kože - Men`s Health

Dijeta za bolji izgled kože

BADEMI
Ako ste gladni između oboka zadovoljite glad bademima. Oni su bogati vitaminom E, antioksidantima koji usporava pojavu bora.

CRVENA PAPRIKA
Čak i jako mala količina ovog povrća omogućava skoro dovoljnu količinu vitamina C koji vam je potreban u toku dana. Sadrži antioksidante, hranljive materije koje pomažu koži da se oslobodi  mrtvog epitela. Takođe vitamin C je važan za proizvodnju kolagena koji koži daje čvrstinu.

ŠARGAREPA
Ovo hrskavo povrće pomoći će vam da prosto zablistate.  Prema istraživanjima, sprovedenim u Škotskoj, nakon šest nedelja konzumiranja ovog povrća koža dobija bolji tonus zahvaljujući beta karotenu. Šargarepa takođe daje i zlatnu nijansu koži, pa samo pazite da ne preterate.

LOSOS
Već znate da su omega 3 masne kiseline dobre za vaše srce, ali su takođe dobre za vaš ten. Suzbijaju upale i osipe na koži. Ljudi koji jedu namirnice bogate ovim kiselinama otporniji su na UV zrake. Ako niste ljubitelj ribe razmislite o bademima ili lanenom semenu.

TELETINA
Crveno meso je izvor minerala, koji se bore protiv oksidativnih oštećenja i poboljšavaju proces obnavljanja kože. Takođe cink će vas i zaštiti od gubitka kose.

CRNA ČOKOLADA
Zaboravite na mit da čokolada pogoršava izgled kože, jer tamna čokolada je puna antioksidativnih jedinjenja koja pomažu u poboljšanju tena. Ako budete jeli tamnu čokoladu poboljšaćete teksturu kože, biće manje gruba, a i zaštitićete je od UV zračenja.

ZELENI ČAJ
Ne postoji bolji napitak od zelenog čaja koji je zdraviji za  vašu kožu.Ovo piće sadrži polifenole koji povećavaju elastičnost kože i onemogućavaju da nastanu bore. Takođe, zeleni čaj smanjuje rizik od nastanka raka kože.

Pročitajte i  Pet ubica holesterola
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *