Tajna brze hrane - Men`s Health

Tajna brze hrane

KONAČNO  VAM OTKRIVAMO TAJNU BRZE HRANE KOJU ONI ZNAJU.

KAFA
Bez dodataka
Kafa sama po sebi ne goji. Naprotiv. Istraživanja su pokazala da vam jedna šoljica kafe ubrzava metabolizam i podstiče varenje. Ali morate biti obazrivi i izbeći zamke u koje vas stavljaju Kosta Kofi, Grinet i njima slični. Ignorišite šlag i sirupe i naručite sebi običan espreso.

PLJESKAVICA
Naručite manju verziju
Ne morate se odreći omiljene srpske poslastice. Samo jedite manje. Svuda možete da nađete i malu “pljeku” koja ima recimo 185 grama po porciji tako da možete i uživati u ukusu i ne ugroziti sav trud u teretani. Ipak, ne preterujte ni sa malom pljekom.

GIROS
Izbacite priloge
Mmm, tako je dobar posle burnog izlaska… Ali biće još bolji ako kažete sebi poješću ga sutra za ručak. I to pileći. I to bez masnih soseva. Verujte nam, neće izgubiti čar. A vi ćete moći da uživate u svojoj omiljenoj hrani i da ostanete na istom konfekcijskom broju.

SENDVIČ
Ostavite pola za posle
Jako vas mrzi da vučete kuvana jela na posao i da se šetate pola kilometra do najbližeg restorana koji služi relativno zdravu hranu. Toliko je jednostavnije pojesti onaj slasni sendvič iz sendvičare preko puta. Slobodno. Ali, ostavite polovinu za večeru.

SLADOLED
Birajte štapić
Nema ničeg boljeg od gledanja u šarene slike na zamrzivaču i biranja onog što će vam u narednih 10 minuta zasladiti nepca. Ali ne zaboravite – nemate 10 godina i ne morate kupiti najveći i najlepši kornet. Zadovoljite se “sladišom” na štapiću. Možda vas iznenadi i neka nagrada.

Pročitajte i  9 namirnica koje su potencijalno smrtonosne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *