5 namirnica koje vas teraju da ogladnite - Men`s Health

5 namirnica koje vas teraju da ogladnite

Sva hrana može da bude izvor energije, ali nema sve isti efekat na vaše telo.  Čini vam se da neke namirnice ostavljaju vas sitim dok druge ne, da neke želite više da konzumirate od drugih. Evo 5 namirnica koje vas teraju da ogladnite.

HLEB
Verovali ili ne, studija objavljena u američkom nutritivnom časopisu, kaže da se zavisnici od hleba ne razlikuju od narko zavisnika. To je zbog visoko fruktoznog kukuruznog sirupa, koji povećava i naglo spušta vaš šećer.

KINESKA HRANA
Supstance koje se dodaju u kinesku hranu zbog ukusa izazivaju povećanu glad. Istraživači iz Velike Britanije, otkrili su da ljudi koji su jeli takvu hranu iako su bili siti kada su završili sa obrokom, za 30 minuta opet su osetili glad.

VODENO PROTEINSKI ŠEJKOVI
Kod ovih šejkova važi isto pravilo kao i kod tople čokolade, imaju bolji ukus ako se rastope u mleku. Ali čak i rastoveni na taj način neće vas održati sitim čak ni sat vremena.

TAMNA ČOKOLADA I MORSKA SO
To može biti jedna od najboljih kombinacija ukusa, ali će samo trenutno zadovoljiti vašu glad. Prisustvo masti u čokoladi, može povećati ukus zajedno šećera i soli i nečete moći da odolite ovoj kombinaciji.

ALKOHOLNO PIĆE
Alkohol ne ubija glad. Istraživanja su pokazala da muškarci u danima kada piju alkohol unesu oko 450 kalorija više od dana u kojima ne piju. Ako više pijete, unećete i više kalorija u organizam.

Pročitajte i  Evo zašto navijamo za Brazil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *