Kombinacija za ravan stomak - Men`s Health

Kombinacija za ravan stomak

Istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition otkriva da određeni nutrijenti mogu da vam pomognu da smršate. Klopa bogata sastojcima sa spiska ispod, obično ima malo kalorija, a puno vlakana, kaže autorka studije prof. dr Kristina Šaj, što joj daje posebne dijetetske kvalitete.

VITAMIN A
U studiji iz časopisa Obesity, vitamin A je pomogao da se reguliše masno tkivo kod miševa. Oni miševi kojima je u ishrani nedostajalo ovog vitamina, bili su deblji.

PRONAĐITE GA
U slatkom krompiru, šargarepama, spanaću.

VITAMIN C
Istraživači iz Španije su otkrili da gojazni miševi na ishrani bogatoj mašću, zapravo dobijaju manje masnih naslaga ako su im obroci obogaćeni vitaminom C. Antioksidativno dejstvo ovog vitamina verovatno usporava taloženje masnih naslaga.

PRONAĐITE GA
U crvenim paprikama, pomorandžama, brokoliju.

GVOŽĐE
Istraživači iz Australije kažu da gojazni ljudi imaju smetnje u metaboliziranju gvožđa, iako nije jasno zašto. Većina gvožđa koje dobijamo kroz ishranu potiče od biljaka, a konzumiramo i ono životinjskog porekla.

PRONAĐITE GA
U belom pasulju, sočivu, artičokama.

MAGNEZIJUM
Jedna studija je otkrila da što manje magnezijuma konzumira osoba, to su veće šanse da razvije niz stanja (uključujući i gojaznost) koja povećavaju rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa. Deficijencija magnezijuma u paru sa gojaznošću može da poremeti nivo insulina.

PRONAĐITE GA
U bulguru, grašku, brazilskom orahu.

Pročitajte i  S(a)vršen u krevetu?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *