Salaciom protiv viška kilograma - Men`s Health

Salaciom protiv viška kilograma

ODAKLE DOLAZI
Salacia je biljka koja vodi poreklo iz Indije, Šri Lanke i Kine, a njeni suplementi se prodaju u kapsulama.

ŠTA MOŽE DA URADI ZA VAS
Ova biljka se koristi već hiljadu godina za lečenje dijabetesa, gojaznosti, gonoreje, reume, svraba i astme. Nedavno je stekla popularnost u SAD-u u pervenciji dijabetesa i gojaznosti.

Nutritivni stručnjaci veruju da salacia sprečava skladištenje dodatnih produkata ugljenih hidrata i masti, i pomaže kontroli šećera u krvi kod ljudi sa dijabetesom.

KLJUČNE MOĆI SALACIE
Sprečava skadištenje masnoće. Salacia zaustavlja apsorpciju ugljenih hidrata, što sprečava zadržavanje masti u telu i eliminiše glad.

Pomaže u kontoli šećera u krvi. Salacia inhibira apsorpciju oligosaharida i monosaharida u telu kao što su glukoza, saharoza, maltoza i manoza, što sprečava porast šećera u krvi. Istraživanja su pokazala da 2-5g salacie snižava nivo glukoze u krvi, holesterol i trigliceride, a povećava nivo HDL holesterola kod pacijenata sa dijabetesom.

Važno je da unos salacije prilagodite svojoj težini, visini i starosnom dobu, pa je najbolje da se posavetujete sa lekarom pre upotrebe ove magične biljke. Ukoliko ste dijabetičar i uzimate lekove za smanjenje šećera u krvi važno je da znate da upotreba ove biljke u kombinaciji sa lekovima može da vas dovede do hipoglikemije. I pored svih dobrih osobina, salacija ima nuspojave kao što su nadimanje, bol u stomaku, mučnina i dijareja.

Pročitajte i  Ugljeni hidrati: Ključni aspekt treninga
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *