3 vrste paste koje možda niste probali - Men`s Health

3 vrste paste koje možda niste probali

Jedan od nas se otisnuo u avanturu u hipermarketu i pokušao da otkrije kako izgleda pasta koja se ređe jede.

TESTENINA BEZ GLUTENA
Benefit za zdravlje
Celijakija – osetljivost na gluten u hrani – je bolest koja je u velikoj ekspanziji. Jedini lek za ovu bolest je potpuno izbacivanje iz ishrane namirnica sa glutenom.

Dobro ide uz
Bilo kojim sosom koji vam je dozvoljen prema režimu. U ponudi bezglutenske hrane trenutno ima nekoliko vrsta sosova od maslina i pečuraka.

Naš izbor
Schär testenina bez glutena

INTEGRALNA TESTENINA
Benefit za zdravlje
Namirnice od celog zrna pomažu da se telo bori protiv procesa zapaljenja koji su usko povezani sa kardiovaskularnim oboljenjima i dijabetesom, prema najnovijoj studiji u stručnoj publikaciji Journal of Nutrition.

Dobro ide uz
Sosove od mesa. Integralna testenina ima poseban ukus koji podseća na orašaste plodove što se dobro uklapa za izdašnim sosovima. Takođe možete da naglasite ukus jednostavnom kombinacijom putera, crnog bibera i parmezana.

Savet za kuvanje
Obratite pažnju na to da je neophodno da ovakva pasta bude dobro skuvana. Želite al dente, ali ne hrskavu. U uputstvima na kutiji je često podcenjeno koliko vremena je potrebno da se testenina zaista skuva. Za pravu mekoću, možda će biti potrebno čak i 10 minuta više nego što piše na kutiji.

Naš izbor
Barilla Integralle

TESTENINA OD PIRINČA
Benefit za zdravlje
Ima mali procenat masti i visok sadržaj složenih ugljenohidrata, te brzo i lako telo obezbeđuje energiju. Udon testenina je, zahvaljujući integralnom smeđem pirinču, dobar izvor aminokiselina.

Dobro ide uz
Odlično će se uklopiti sa različitim sosovima, u salatama, ili na japanski način – u tamari sosu sa vasabijem.

Pročitajte i  Ukusne i fine - testenine

Naš izbor
Sakurai udon testenina od pirinčanog brašna iz biološkog uzgoja.   

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *