Šnicla na tiganju - Men`s Health

Šnicla na tiganju

Roštilj vam je negde zaturen u garaži? Nema problema, to vas neće sprečiti da uživate u odresku koji je hrskavo ispečen spolja, a unutra savršeno sočan, baš kao što ga spremate na roštilju. Evo osnovnih koraka kako da postignete pravi rezultat.

KUPITE MASNI ODREZAK
Kupite odrezak težak oko 200-300 g, koji ima i lep sloj masnoće u jednom delu. Takav odrezak se neće isušiti tokom pečenja. Masni sloj treba da bud edebeo barem 1 cm.

ZAPALITE OGANJ!
Visoka temperatura pomaže da meso dobije odmah hrskavu koricu. Problem je što obični teflonski tiganji ne smeju da se zagreju previše. Zato uložite u dobar tiganj od livenog gvožđa, ili težak emajlirani tiganj. Sipajte 2 kašike kokosovog ulja ili masti, pa odvrnite vatru na najjače!

GLEDAJTE KAKO CVRČI
Pospite odrezak sa malo soli, namažite ga sa 2 kašike maslaca i natrljate biberom. Kada masnoća u toganju počne da se dimi, bacite odrezak u tiganj i smanjte odmah na srednje jaku vatru. Pržite dok ne ugledate koricu sa donje strane, otprilike 3 do 4 minuta.

PODMAŽITE MAJSTORSKI
Koristite hvataljku za okretanje šnicle. Ubacite u tiganj nekoliko neoljuštenih čenova belog luka, koje ste samo zgnječili, kao i grančicu majčine dušice. Pržite meso još 4 minuta (za srednje pečenu šniclu), prelivajući je močom iz tiganja (nakrenite tiganj da se masnoća slije u jednu stranu, pa zahvatite kašikom i prelijte meso).

NEKA SE ODMORI
Izvadite meso iz tiganja i ostavite ga da odstoji oko 10 minuta. Tako će biti sočnije, nego odmah da ga jedete. Secite meso popreko u odnosu na vlakna, pospite sa malo soli, pa uživajte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte i  BEZ NJIH NE RAZMIŠLJAJTE O MIŠIĆIMA: 66 najzdravijih namirnica (rangirane prema sadržaju proteina)

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *