Krajnje zdrave kombinacije hrane - Men`s Health

Krajnje zdrave kombinacije hrane

BANANA I PUTER OD KIKIRIKIJA
Jednostavno, ugljeni hidrati iz banane pružaju brz podsticaj energije, uz znatnu dozu kalijuma koji pomaže u zaštiti srca, dok protwini u kikiriki puteru stabilizuju nivo šećera u krvi.

JAJA I SIR
Žumance je bogato vitaminom D, koji podstiče apsorpciju vašeg tela, dok je sir bogat kalcijumom. Rezultat ove kombinacije je povećana gustina kostiju, jači mišićni skelet i brzo varenje.

SPANAĆ I SOK OD LIMUNA
Kombinacija zelja sa citrusom pomaže da se optimizuje apsorpcija ćelija ”gvožđa”. Preko 2 milijarde ljudi širom sveta su u deficitu sa ovom hranljivom materijom, a nedavna studija otkrila je da kod onih sa niskim nivoom gvožđa dolazi do dvostrukog rizika od moždanog udara. Povećan unos gvožđa takođe može smanjiti zamor mišića, i ubrzati oporavak.

JABUKA I TAMNA ČOKOLADA
Istraživanje je dokazalo da konzumiranje male količine tamne čokolade svakog dana dovodi do značajnog snižavanja krvnog pritiska. Kombinujte je sa jabukom i svoju kardiovaskularnu odbranu ćete podstaći još dalje, tj ovom kombinacijom formiraju se antioksidativni elektroni koji razbijaju zgrušavanje krvnih pločica.

Pročitajte i  Ovo ne pokušavajte kod kuće
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *