Napravite odlična krilca - Men`s Health

Napravite odlična krilca

Probajte pečena, recept je osmislio Bobi Flej u svom najnovijem kuvaru.

DOBRO ODABERITE
Kupite valjkaste, mesnate delove krilaca. Imaju manje kožice (i manje kalorija) od celih krilaca. 1 ½ kg je dovoljan za 4 do 6 osoba.

POJAČAJTE UKUS, NE KALORIJE
Začinite 1 kašikom čilija, ½ kašike belog luka, ½ šolje mlaćenice, malo soli i sveže mlevenog bibera. Stavite ih na žičanu mrežu koju ste namestili preko pleha. Pecite ih otprilike 25 minuta na 2200. Okrenite ih jednom ili dva puta, dok ne postanu zlatno-smeđa.

NAPRAVITE SOS
Umesto flaširanih ljutih soseva i putera, napravite bogatiji sos. Koristite sirće, čili, med i senf. Dok se peku, istopite ½ putera u velikom tiganju na tihoj vatri. Umutite 6 kašika vinskog sirćeta, po 1 kašičicu pirea od čili paprika u adobo sosu, čilija, meda i senfa Dižon. Dodajte otprilike 1/8 kašike aleve paprike. Kada provri, kuvajte otprilike 30 sekundi. Začinite solju i biberom.

POSLUŽITE
Sipajte sos preko krilaca i dobro promešajte. Prebacite ih na tanjir i pospite sa oko 3 kašike seckanog cilantra. Servirajte ih sa umakom od plavog sira i celera (ili u sklopu jugozapadne teme koristite štapiće od hikame – meksičke repe).

Pročitajte i  Ovo su namirnice koje imaju manje od 100 kalorija
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *