Branicin sa šparglom - Men`s Health

Branicin sa šparglom

 

SASTOJCI

4 komada folije od 30 cm

4 fileta (200 g svaki) brancina ili neke bele ribe

12 špargli (odseći drvenaste krajeve)

100 šitake pečurka (bez dršaka)

1 kašika rendanog đumbira

2 kašika šoju sosa (u prodavnici zdrave hrane)

2 kašike mirina ili sakea (ili belog vina)

so i biber po ukusu

PRIPREMA
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite folije na radnu površinu i stavite po jedan filet na sredinu svake. Rasporedite špargle, šitake i đumbir preko.

Sipajte preko svakog fileta malo šoju sosa i mirina, pa pospite s malo soli i bibera.

Uvijte ivice folije i zatvorite ribu. Stavite paketiće na pleh i pecite oko 20 do 25 minuta, zavisno od debljine fileta.

Za 4 porcije

PO PORCIJI

254 kalorija,

42 grama (g) proteina, 7 g

ugljenih hidrata (2 g vlakana), 

5 g masti, 417 miligrama 

(mg) natrijuma

 

JOŠ PAR SAVETA
Folija zadržava ukuse i vlažnost, pomažući pritom ribi da se savršeno skuva.

Šitake se odlično slažu uz azijske sastojke, a mogu da ih zamene bukovače.

Ako se sredina fileta raspada, znači da je riba pečena.

Pročitajte i  Kako samo jedna šargarepa dnevno deluje na vaše telo?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *