Zašto bi trebalo da jedete krastavac? - Men`s Health

Zašto bi trebalo da jedete krastavac?

HIDRIRA TELO
Ako ste suviše zauzeti ili iz bilo kojih razloga ne možete da pijete mnogo vode, pojedite hladan krastavac. On se sastoji od 90 posto vode, pa će lako nadoknaditi tečnost koja vašem organizmu nedostaje.

RASLHLAĐUJE I SPOLJA I IZNUTRA
Ako patite od gorušice, krastavac je najbolji izbor za vas, jer uspešno neutrališe gorušicu. Takođe, ako preterate sa sunčanjem pa izgorite, isecite krastavac i postavite ga na mesta zahvaćena opekotinama i one će se polako povući.

ELIMINIŠE TOKSINE
Sva voda koju sadrži krastavac u organizmu ponaša se kao metla koja čisti sve štetne produkte iz organizma. Redovnim konzumiranjem, krastavac može čak i razbiti kamenje u bubrezima.

OBNAVLJA ZALIHE VITAMINA
Krastavac u sebi nosi najveći deo vitamina koji su telu potrebni za ceo dan. Sadrži vitamine A, B i C koji su najvažniji za imuni sistem i telu pružaju potrebnu energiju.

Ako želite još bolji efekat, napravite sok od krastavca, spanaća i šargarepe. U tom slučaju, nemojte ljuštiti krastavac, već ga izblendujte zajedno sa korom, jer ona sadrži veliku količinu vitamina C, tačnije oko 12 odsto dnevno preporučene doze.

Pročitajte i  7 vežbi za bicepse Marka Volberga
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *