6 zdravih čajeva za muškarce - Men`s Health

6 zdravih čajeva za muškarce

BELI ČAJ
Listovi belog čaja imaju jedinstveni ukus. Delikatni ukus koji podseća na sveže kajsije opustiće vas ukoliko ste napeti.  Još jedna benificija ovog napitka je što opušta kožu i sprečava bore.

HIBISKUS
Najčešće je poznat po svom kiselkastom ukusu i tamnoj boji. Bogat je vitaminom C i pomaže u snižavanju krvnog pritiska.

DAJRJEELING
Poznat je i kao najfiniji čaj na svetu. Može imati različite ukuse.Opor i cvetni u proleće, dok je jak i voćni tokom leta. Neka istraživanja pokazuju da je ovaj čaj delotvoran u borbi protiv dijabetesa.

ROOIBOS ČAJ
Napravljen je od biljke koja isključivo raste u Južnoj Africi, ima bogat ukus vanile.  Ovaj topao napitak je snažni antioksidans i usporava proces starenja, taj enzim istovremeno deluje kao zaštita protiv mnogih bolesti.

OOLONG
Između ukusa crnog i zelenog čaja se može naći ukus oolonga. Poznat je i kao čaj za mršavljenje jer topi masne naslage. Veoma zdrav, a najčešće se pije u Japanu i Tajvanu.

PUR-EH ČAJ
Jedan od najstarijih čajava u Kini. Zbog svog jedinstvenog ukusa i arome smatra se kraljem čajeva. Sličan je dobrom vinu, pa što je stariji to je bolji. Istraživanja pokazuju da pomaže u kardiovaskularnim bolestima i da smanjuje rizik od gojaznosti.

 

Pročitajte i  4 namirnice koje imaju više vitamina A od šargarepe
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *