Zdravo voće za svakog muškarca - Men`s Health

Zdravo voće za svakog muškarca

KUPINE
Jedno od najzdravijih bobičastih voća su svakako kupine. Dok ne stignu sveže, dobar izbor su i smrznute ili sok od kupine koji možete naći u prodavnicama zdrave hrane. Bogate vlaknima, obezbeđuju organizam vitaminom C. Vitamina K ima dosta u ovom voću, a on je posebno važan za mušakrce jer ih štiti od raka prostate.

ANANAS
Ovo tropsko voće je bogato hranljivim materijama, naročito manganom koji regulišerad štitne žlezde. Ostale hranljive materije koje ulaze u sastav ananasa  su vitamin C, vitamin B1, bakar i vlakna i pomažu da imuni sistem bude jak i podižu nivo energije. Jedna zanimljiva činjenica za muškarce je i da ovo egzotično voće poboljšava ukus sperme.

KIVI
Verovali ili ne kivi sadrži više vitamina C i od pomoranže, a vlakna koja se nalaze u njemu štite organizam od raka. Kivi je takođe izvor kalijuma, magnezijuma i vitamina E. Zahvaljujući velikoj količini citrusa, smanjuje krvni pritisak i rizik od moždanog udara. Krenite odmah sa konzumiranjem ove zdrave voćke.

PAPAJA
Idealna za voćne salate, pogotovo uz dodatak vanile. Sadrži visoki procenat vitamina C i E, pa štiti organizam od srčanih bolesti. Još jedan razlog zbog čega bi trebalo odmah početi da jedete ovu namirnice je i što pomaže kod oboljenja zglobova.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *