Izbacite toksine iz organizma - Men`s Health

Izbacite toksine iz organizma

MORSKE ALGE KELP
Ove morske alge predstavljaju odlično sredstvo za detoksikaciju, a poseban učinak imaju na bubrege, kojima pomažu da kroz urin izbace sve štetne materije iz organizma. Možete ih naći u vidu kapsula u svim bolje snabdevenim apotekama.

ZELENA PAPRIKA
Prilikom manjka vitamina C neophodnog za proizvodnju kolagena koji održava kožu zdravom, dolazi do pojavljivanja kesica ispod očiju i fleka na koži. Zelena paprika sadrži više vitamina C nego bilo koje drugo povrće, tako da pomaže regeneraciju kože.

POMORANDŽINA KORA
Pomorandžina kora odlična je u borbi protiv povišenog krvnog pritiska, jer predstavlja bogat izvor hesperidina, supstance koja je zapravo zadužena za eliminisanje rizika od srčanih oboljenja.

SOK OD BOBICA ZOVE
Naučno je dokazano da bobice od zove podstiču proizvodnju citokina, proteina koji jača imuni sistem i pomaže da se organizam odbrani od bilo kog tipa virusa koji vas okružuje.

KOREN ĐUMBIRA
Nakon burne noći u kojoj ste popili veću količinu alkohola, najbolji način za regeneraciju jetre jeste upravo koren đumbira. On će uspešno pomoći organizmu da izbaci sve toksine akumulirane tokom prethodne noći. Za bolji efekat potražite one koji imaju tamniju i deblju koru.

Pročitajte i  Otkrijte 14 iznenađujućih izvora glutena!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *