Žene bolje podnose alkohol - Men`s Health

Žene bolje podnose alkohol

Ako ste mislili da žene ne znaju da piju, prevarili ste se! Nova studija pokazala je da žene ipak bolje podnose alkoholna pića od nas.

Kako rezultati pokazuju muškarci koji konzumiraju dosta alkoholnih pića tokom srednjih godina češće pokazuju opadanje sposobnost u pogledu svih kognitivnih funkcija.

Razlog leži u tome što previše alkoholnih pića ( više od četiri i po na dan) truju nervne ćelije mozga. Prosto rečeno, ako se držite nekoliko čaša do pola flaše vina na veče tokom većine večeri, vaše kognitivne sposobnosti oslabiće oko 6 godina pre u odnosu na one koji se drže nekoliko čaša na nedeljnom nivou.

Sa druge strane, studija je pokazala da su žene gotovo u obavezi da s vremena na vreme popiju po koju čašu. Jer dok kod muškaraca kognitivne sposobnosti opadaju konzumacijom, kod žena se isto dešava prilikom apstinencije.

 Ali to ne podrazumeva da morate skroz da se odreknete ovog napitka za opuštanje, kao ni da žene treba da se pretvore u alkoholičare. Sve je stvar mere, držite se nekoliko čaša nedeljno i nikakvih problema neće biti.

Pročitajte i  Za najsmelije: Brutalni trening za celo telo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *