8 biljaka za bolje zdravlje - Men`s Health

8 biljaka za bolje zdravlje

Praktično, jeftino, zdravo i ukusno, četiri sasvim dovoljna razloga zašto bi trebalo da otrčite u prvi market i kupite neku od ovih biljaka.

MAJČINA DUŠICA ZA JAČE KOSTI
Ako gajite ovu biljku, isto je kao da gajite lični multivitamin, samo dve grančice majčine dušice pružiće vam potrebnu dozu vitamina K, mangana i kalcijuma. Recept za zdrave kosti. Kada je ishrana u pitanju majčinu dušicu možete da služite uz jela sa paradajzom.

ŽALFIJA ZA NIŽI HOLESTERO
Žalfija je puna antioksidanata koji eliminišu masne naslage u vašim arterijama i snižavaju loš holesterol. Pomešajte šaku žalfije sa nekim sosom, služite uz ćurku ili drugo lagano meso, i poboljšaćete zdravlje srca, ali i čitavog organizma.

RUZMARIN ZA BOLJU MOŽDANU FUNKCIJU
Naučno je dokazano da ruzmarin podstiče rad moždanih ćelija. Ruzmarin najbolje ide uz bareni krompir ili ribu, ali slobodno birajte jelo po ukusu.

PERŠUN PROTIV RAKA PROSTATE
Peršun sadrži veliku količinu apigenina koji umanjuje rizik od širenja kancerogenih ćelija u organizmu. Služite ga uz pirinač, čorbu, grašak ili ribu.

ORIGANO UBLAŽAVA UPALU MIŠIĆA
Omiljeni začin Italijana sadrži beta kariofilen koji ima antiinflamatorno dejstvo. Ubacite ga u obrok nakon vežbanja i osigurajte ublaženu upalu mišića. Origano najbolje ide uz pastu. 

MINT ZA DOBRU FIGURU
Ključni sastojak mohita je zapravo odličan diuretik koji podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma, i automatski vas čini mršavijim. Pored koktela, mint odlično ide uz grašak.

KORIJANDER PROTIV NEZDRAVIH SLATKIŠA
Korijander podstiče lučenje insulina, tako da dolazi do balansiranog nivoa šećera u krvi. Dodajte ga u obrok, momentalno ćete imati manju želju za desertom.

BOSILJAK ZA ZDRAVO SRCE
Jedna studija je otkrila da da jedan ekstrakt iz bosiljka snižava krvni pritisak sa istim efektom kao blagi beta blokatori. Fantastičan obrok ili bar užina, može da vam bude mocarela, maslinovo ulje i malo bosiljka.

Pročitajte i  Ovo su namirnice koje će poboljšati kvalitet vaše sperme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *