Riblja supa sa pirinčem i suvim grožđem - Men`s Health

Riblja supa sa pirinčem i suvim grožđem

POTREBNO VAM JE
1 kg rečne ribe (šaran, som, smuđ)
250 g pasiranog paradajza
250 g mešanog povrća za čorbu (može i smrznuro)
200 g luka
200 g krompira
2 kašike mlevene ljute paprike
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika začinske mešavine vegete
So i biber

NAČIN PRIPREME
 U odgovarajućem tiganju sipajte maslinovo ulje i propržite pripremljeni sitno seckani luk, pasirani paradajz, mešano povrće za čorbu i dodajte mlevenu ljutu papriku i jednu čašu pirinčane vode (vidi dole u moćnom prilogu) ili obične vode. Ovako sve zajedno krčkajte nekih desetak minuta. Nakon ovoga stavite u odgovarajuću posudu pripremljenu ribu, oljušten krompir koji ste iseckali na sitne kocke i sve začinite sa vegetom i prelijte sa bar litar vode. Protresite posudu i nastavite sa kuvanjem na tihoj vatri još pola sata. Na samom kraju, dodajte sitno seckani luk, i po sopstvenom ukusu začinite sa soli i biberom.

PO OBROKU 278 kalorija, 21 g proteina, 22 g ugljenih hidrata, 20 g masti (4 g zasićenih), 4g vlakana, 420 g natrijuma

MOĆNI PRILOG
Bareni pirinač sa suvim grožđem

POTREBNO VAM JE
25 g integralnog pirinča
100 g suvog grožđa
Cimet

NAČIN PRIPREME
U odgovarajuću posudu sipajte vodu, dodajte so i obarite pirinač. Nakon toga procedite pirinač ali ne bacajte vodu u kojoj se pripremao. U proceđeni pirinač dodajte pripremljeno suvo grožđe, sve dobro promešajte i pospite sa cimetom. Vodu u kojoj se pripremao pirinač možete upotrebiti u gore navedenom receptu za pripremanje riblje supe.

PO OBROKU 110 kalorija, 5 g proteina, 21 g ugljenih hidrata, 6 g masti (2 g zasićenih), 3 g vlakana, 13 mg natrijuma

Pročitajte i  6 namirnica za bolju erekciju
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *