Barena šargarepa i paškanat sa timijanom i medom - Men`s Health

Barena šargarepa i paškanat sa timijanom i medom

POTREBNO VAM JE
500 g šargarepe
500 g paškanata
100 g krompira
2 kašike meda
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
Sok od jednog limuna
½ kašičice timijana
½ kašičice origana
Nekoliko listova ruzmarina
Morska so

NAČIN PRIPREME
U parokuvaču u trajanju od 25 do 30 minuta pripremite šargarepu i paškanat koji ste prethodno oljuštili. Oljušteni krompir koji ste isekli na kocke stavite u proključalu vodu i ostavite tako dok ne smekša. Na drugoj strani u odgovarajućoj posudi ili manjoj šolji pomešajte ekstra devičansko maslinovo ulje sa sokom od ceđenog limuna i dodajte origano. Dobro promešajte kako bi se origano ravnomerno rasporedio. Nakon toga pripremljenu šargarepu, paškanat i krompir koji ste dobro procedili stavite u tanjir, posolite a onda prelijte sa pripremljenim dresingom. Na kraju prelijte sa medom, pospite timijanom i stavite par listova ruzmarina. Servirajte sve dok je još toplo.

PO OBROKU 220 kalorija, 10 g proteina, 38 g ugljenih hidrata, 16 g masti (3 g zasićenih), 12 g vlakana, 186 mg natrijuma

Pročitajte i  15 kulinarskih veština koje morate da savladate do 30. godine
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *