Kako da napravite sjajan Menhetn - Men`s Health

Kako da napravite sjajan Menhetn

Međutim, nije sve tako lako kao što deluje, problemi počinju već od samog viskija koji varira u ukusima, od blagog i gorkastog, do jačeg i skoro voćnog ukusa, a vermut, aromatično vino, može biti blago i s ukusom biljaka ili jako, s ukusom začina. Tajna je u pažljivom odabiru sastojaka i pravilnoj proceni proporcija.

Impresionirajte svoje prijatelje na zabavi, pomoću jedinstvenog recepta pravih koktel-majstora.
1. Uzmite čašu srednje veličine i sipajte oko 30 ml vermuta. Profesionalci preferiraju Noilly Prat, voćnog ukusa ali jačeg dejstva.
2. Sipajte 60 ml viskija Wild Turkey, koji ima oštru notu. Izbegavajte mešavine viskija (blended). Oni imaju aromu pravog viskija, ali im nedostaje ukus čistog ječma.
3. Dodajte 2 do 4 kapi Angostura bitera, koji se smatra tajnim sastojkom koktela. Biteri dodaju kompleksnu notu piću i pomažu da se ukusi spoje, iako su često potcenjeni.
4. Dodajte led i mešajte oko 20 sekundi. To je sasvim dovoljno da se led otopi i ohladi piće. Led će, takođe, razblažiti koktel, što će ga učiniti pitkim. Sipajte ga u ohlađenu čašu (koja služi i za martini), kako bi se očuvala tamperatura. Servirajte ga uz osmeh i očekujte samo pohvale!

Pročitajte i  Hrana menja gene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *