5 namirnica koje bi trebalo da izbacite iz frižidera - Men`s Health

5 namirnica koje bi trebalo da izbacite iz frižidera

Mleko, jogurt, margarin, kiseli krastavčići, sok… Sve ovo su namirnice koje svaki prosečan frižider sadrži. Toliko ste se navikli na njih da niste čak ni razmislili koliko je svaka od njih poželjna za normalnu ishranu. Upravo ovaj tip namirnica najveći je krivac što ne možete da smršate, ili zašto vam je krvni pritisak povišen.

Izbacite sledeće namirnice iz ishrane, zamenite ih drugim i pročistite svoj organizam!

MARGARIN
Margarin možda jeste najjeftinije rešenje, ali je daleko od najpoželjnijeg. Ovaj namaz pun je hidrogenizovanih masti koje podižu nivo lošeg holesterola i na taj način povećavaju rizik od bolesti srca, kao i upala.

Alternativa: Kokosovo ulje
Malo kokosovog ulja koje možete pronaći u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane najbolja je zamena margarinu. Uz to je dobro za srce, poboljšava nivo dobrog holesterola i ubrzava metabolizam.

SOK OD JABUKE I BRUSNICE
Nisu svi voćni sokovi loši, međutim oni koji sadrže dodatni šećer su oni kojih treba da se klonite. Sok od jabuke i brusnice najbolji su primeri pića koji sadrže preveliku količinu šećera, čak iako zvuče zdravo.

Alternativa: 100 % prirodni sok od trešnje ili grožđa
Odgovarajući sok može da vam pomogne da se oporavite nakon napornog treninga i da održi normalan protok krvi u organizmu. Sok od grožđa ima veliki učinak u kardiovaskularnom zdravlju, sličan kao i samo vino. Sok od trešnje ublažava upalu i bol.

MAJONEZ
Ako imate naviku da stavljate majonez u svaki sendvič onda budite svesni da svakim zalogajem ubrizgavate masti i kalorije direktno u krvotok.

Alternativa: Bilo koja vrsta senfa
Nemojte da se plašite da isprobavate različite vrste senfa, na taj način vam nikada neće dosaditi.

Pročitajte i  PIVO: Sve što treba da znate o svom omiljenom piću!

KISELI KRASTAVCI
Tegla kiselih krastavčića sadrži natrijum u mnogo većoj meri nego što je dozvoljeno, dok istovremeno ne sadrži nijednu hranljivu materiju.

Alternativa: Kiseli kupus
Prirodno ukiseljen kupus može da bude fantastičan dodatak sendvičima, dok istovremeno čistite organizas, s obzirom da je kupus bogat antioksidantima i probioticima. Odličnan je i za jačanje imunog sistema.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *