3 tajne vegana koje će vam poslužiti - Men`s Health

3 tajne vegana koje će vam poslužiti

Pogledajte koji su to trikovi kojima se vegani služe, a koji će vama svakako značiti…

JEDITE MANJE, A OSEĆAJTE SE SITO
Fokusirajte ishranu na namirnice bogate vitaminima, mineralima i vlaknima, jer će baš one pomoći vašem organizmu da kontroliše hormon zadužen za glad, grelin. Možete da jedete beli hleb tokom čitavog dana, ali on vas neće zasititi s obzirom da nema dovoljnu količinu hranljivih materija.

Ovakav način ishrane prilikom kog jedete manje kalorične proizvode, ali visoke hranljive vrednosti preporučuje se u velikom broju dijeta, tako da osim zdravog organizma ono što dobijate jeste i oslobađanje od viška kilograma.

RAZNOVRSNOST JE KLJUČ ISHRANE
Osobe koje u ishranu ubrajaju širok spektar voća i povrća imaju više prednosti od ovih namirnica koje su pre svega antioksidanti, nego oni koji se drže samo nekoliko određenih.

Ne samo što možete da očistite organizam od postojećih toksina, već ćete ga zaštititi i od budućih napada.

IZBACIVANJE MESA IZ ISHRANE NEĆE VA UBITI
Veganska ishrana odlična je prevencija dijabetesa drugog tipa, kao i oboljenja srca. Ako ne želite potpuno da izbacite meso iz ishrane, sasvim dovoljno je da se držite jednom nedeljno obroka u kom će se naći crveno meso (u ostalom ovo meso snižava loš holesterol za oko 10 procenata), čak i pileće belo meso, dok je riba i preporučljiva. Naravno bitna je količina, kao i da ga kombinujete uz povrće, a ne uz hleb i testeninu.

 

Pročitajte i  KUVAJ PAMETNO: Odličan predlog šta da ponesete za ručak na posao! (VIDEO)
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *