Istina o šećeru - Men`s Health

Istina o šećeru

Kada pričamo o zdravlju, šećer koji se nalazi u voću i povrću, kao i mlečnim proizvodima predstavlja deo namirnica koje imaju veliki broj pozitivnih strana. Ovakve namirnice sadrže hranljive materije kao što su proteini, vlakna, kalcijum, folati i vitamini A, C i D.

Sa druge strane šećer kao aditiv, nema nikakvu hranljivu vrednost osim što dodaje kalorije. Upravo namirnice sa ovakvom vrstom šećera jesu one o kojima treba da vodite računa.

Stručnjaci savetuju da namirnice veštački zaslađene ograničite u okviru svoje ishrane. Za razliku od njih prirodni šećeri pomažu organizmu na više različitih nivoa.

Preporučena doza jeste dve do četiri porcije voća i tri do pet povrća na dan, u bilo kom obliku. Da, tu možete da uračunate sokove i šejkove samo povedite računa tačno koje uzimate.

Trudite se da kupujete one koji sadrže 100 posto voća ili povrća. Ili jednostavno kod kuće ubacite u blender miks od nekoliko voćki, koje će pružiti dovoljnu količinu šećera i grčki jogurt, izvor proteina, omega 3 masnih kiselina i vlakna, pa napravite lični šejk koji će vam pružiti sve potrebne hranljive materije.

Pročitajte i  Ukusan proteinski ručak: Piletina u sosu od pečuraka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *