Pravilno sipajte šampanjac - Men`s Health

Pravilno sipajte šampanjac

Studija koju je sproveo Žurnal poljoprivredne i prehrambene tehnologije pokazala je da ćete na taj način najbolje sačuvati mehuriće i ukus.

  1. Ohladite bocu na 4 C. (Samo podesite termometar u frižideru.) Na toj temperaturi šampanjac zadržava najviše mehurića.
  2. Držite čašu pod uglom od 45 stepeni, i oslonite dno čaše na sto, tako da šamanjac može glatko da klizi. Nemojte ga sipati direktno u uspravnu čašu; jer ćete sačuvati duplo više mehurića ukoliko budete sipali pod uglom.
  3. Slobodno dodirujte čašu bocom, jer će na taj način šampanjac lagano teći i izgubiće se minimalan broj mehurića.

A kada smo vas već naučili kako da sipate šampanjac, glupo je da vam ne damo i neke savete za zdravicu, pa evo ih…

ODRŽITE ZDRAVICU NA PRAZNIČNOJ VEČERI
Rečenica „Tako sam pijan“ i nije dobar uvod. Predstavićemo vam plan koji je osmislio Gari Šmit, prethodni predsednik udruženja koje okuplja ljubitelje zdravica (Toastmasters International).

UVOD
Nemojte ustajati; to ostavite za neku zvaničniju priliku. Samo sačekajte prirodnu pauzu u razgovoru pre služenja večere. Tada podignite čašu i recite, „Želeo bih da nazdravim.“

RAZRADA
Smislite jednu reč, odnosno frazu, koja bi mogla da sumira čitavu temu zdravice, nešto kao „čestitati“, „sećati se“ ili „odavati poštu“. Imajte je na umu dok budete pričali, i fokusirajte se; ne želite da budete jedan od onih muškaraca koji drže dugačke, isprazne govore.

ZAKLJUČAK
Zdravica treba da se sastoji od nekoliko rečenica i da traje jedan minut, najviše dva. Sve nakon toga je prosto dosadjivanje publike.

Pročitajte i  3 namirnice koje će vas zaštiti od sunca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *