8 napitaka koji će vas opustiti - Men`s Health

8 napitaka koji će vas opustiti

Ali ako ste koristili prava pića, videćete suprotan efekat – opuštenost. Predstavljamo vam 8 opuštajućih pića koja će vas zaštititi od lošeg raspoloženja tokom praznika.

ZELENI ČAJ
Ovaj moćan napitak sadrži Teanin koji pomaže u opuštanju i smanjuje anksioznost.

VALERIJANA
Ova lekovita biljka će se često naći u mešavini čaja za bolji san. Ona je zaslužna za smanjenje nervoze, anksioznosti i nesanice.

SOK OD KISELE TREŠNJE
On vas neće opustiti odmah, ali istraživanja pokazuju da po jedna šolja, dva puta dnevno ovog soka, može poboljšati trajanje i kvalitet vašeg sna. Adekvatan san vam pomaže da ostanete mirni i da lakše upravljate stresnim situacijama u toku dana.

CRNI ČAJ
Konzumiranje ovog čaja šest nedelja snižava muški post – stresni nivo kortizola. Konzumirate ga noći? To vam je dobar izbor.

MLEKO
Mleko poseduje triptofan – amino kiselinu koja se pretvara u neurotransmitere serotonina. Povišen nivo serotonina poboljšava vaše raspoloženje koje može da vas učini mirnijim. Pored toga, kalcijum i magnezijum pomaže u snižavanju pritiska. Toplo mleko može još bolje da deluje, jer njegova temperatura smiruje kao topao čaj. Ali ne brinite, ako ga volite jedino hladno, i tada će biti korisno.

KAMILICA
Da, još jedan čaj sa prednostima relaksacije. Ova biljka sadrži glicin, amino kiselinu koja opušta nerve i deluje kao blagi sedativ.

VODA
Voda oslobađa efedrin u celom telu, koji ima ulogu da poboljšava vaše raspoloženje i osećaj blagostanja, što može smanjiti stres i anksioznost.

CEĐENI SOK OD POVRĆA
Dodavanje povrća poput celera, kelja i spanaća će vam dati kalijum i magnezijum koji smanjuju krvni pritisak i kao gratis, vašem telu dati veliki broj vitamina. U jednoj šolji kelja nalazi se više od 100% dnevne vrednosti koja vam je potrebna i to pomaže vašem telu u kontrolisanju stresa.

Pročitajte i  Izračunajte koliko vode treba da popijete posle treninga
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *