Čudo čili tanjira - Men`s Health

Čudo čili tanjira

Tanjir čilija ne mora biti mesto u koje se “trpaju” razni ostaci hrane. Najbolji obroci predstavljaju rezultat brižljivo izabranih sastojaka, koji prevazilaze govedinu i pasulj i uspešno balansiraju između začina i ukusa.

Opasni i posni ćureći čili
RECEPT
5 kašika maslinovog ulja
1 crni luk, iseckan
2 čena belog luka,iseckanog
2 parčeta ćurećih grudi,isečenih na kocke
1 kašikica origana
1 kašikica mlevenog kumina
2 kašike aleve paprike
2 konzerva piva
1 i po  šolje pasiranog paradajza
500 g sušenog paradajza
4 kašike vinskog sirćeta
2 šolje braon pirinča, ispranog i nekuvanog
4 šolje pileće supe
2 bundeve, izdubljene, bez semenki i isečene na kocke
so i biber
1 kašika kakaoa u prahu
1 šolja iseckanog korijandera

1. Dno veće šerpe prekrijte sa 3 kašike maslinovog ulja i zagrejte na srednjoj tempe ra turi. Dodajte crni i
beli luk i kuvajte ih dok ne postanu staklasti. Dodajte ćuretinu, origano, kumin i alevu papriku. Kuvajte dok ćuretina ne dobije braon ka stu boju. Onda dodaj te pivo, pasirani paradajz, sušeni paradajz, vinsko sirće, pirinač i pileću supu. Neka sve proključa. Ostavite da se krčka oko 40 minuta.

2. U posebnoj posudi pomešajte kocke bundeve sa 2 kašike maslinovog ulja, dodajte so i biber, kakao u prahu i polovinu priprem ljene količine korijandera. Rasporedite kocke po posudi za pečenje i pecite ih na 180 stepeni u trajanju od oko 20 minuta.
3. Dodajte skuvanu bundevinu mešavinu u šerpu sa malo soli, bibera i preostalim korijanderom. Dobijaju se 4 obroka.

Pročitajte i  Prehrambeni trik za brzo mršavljenje: 4 kg manje za 7 dana?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *