Zaštite se od prevare - Men`s Health

Zaštite se od prevare

Najbolje je da zdravim načinom života obezbedite sve što je vašem organizmu potrebno. Ali, ako se već javi potreba za upotrebom suplemenata, postoji način da se zaštitite od loših proizvoda koji mogu ozbiljno da ugroze vaše zdravlje.

ČITAJTE ETIKETU
Etiketa je vaš portal u svet suplemenata. Na njoj mora da piše sastav preparata, količina aktivnih materija po tableti, količina tableta, način doziranja, preporučeni dnevni unos neke materije i način upotrebe. Čuvajte ih onako kako piše na etiketi i proverite rok trajanja.

PROVERITE KVALITET
O kvalitetu proizvoda svedoči GMP (Good manufacturing practice), standard koji se poštuje u farmaceutskoj industriji, a obezbedjuje kontrolu kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda i farmaceutski nivo čistoće krajnjih preparata. Standardi HACCP i ISO garantuju bezbednost i sigurnost procesa proizvodnje. Kod nas atest rade i regionalni zavodi GZZZ Beograd, ZZZZ Subotica, Novi Sad, Torlak, VMA.

IZBEGAVAJTE MEGADOZE
Uzimajte one multivitaminske-mineralne suplemente koji obezbeđuju 100% dnevnu dozu (Daily value-DV) svih vitamina i minerala umesto jednog koji obezbeđuje 500% DV jednog vitamina/minerala ili samo 20% DV drugog. Neka vam potrebne doze obavezno prepiše lekar.

KUPITE I PRIRODNO
Prirodni suplementi sadrže i fitonutrijente koji se nalaze u svežim namirnicama i koji se slažu sa vitaminima i mineralima i pojačavaju njihovo dejstvo. U poslednje vreme prirodni suplementi imaju time release dejstvo – supstanca se postepeno oslobađa i organizam je ima na raspolaganju čitav dan u dozi koja je optimalna, umesto da je odjednom primi kao veliku dozu koja se brzo izluči putem mokraće.

Pročitajte i  Nezgodan je za čišćenje, ali imamo rešenje: Isecite ananas za najlakši način (VIDEO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *