Zauvek Bladi Meri! - Men`s Health

Zauvek Bladi Meri!

Ima nečeg u vezi s ovim koktelom što ga čini posebnim – pre svega, često se služi uz kasni doručak. Obično sadrži od 80 do 200 g soka od paradajza, što je čak i do 220 mg likopena, antioksidansa koji je dobar za kardio-vaskularni sistem. Bez griže savesti uživajte u varijacijama ovog pića.  

Bladi Meri sa jastogom  
Osmislili: Mark Gajer i Klark Frejzer, kuvari restorana MC Perkins Cove,
Mejn Studije pokazuju da konzumiranje proteina u prepodnevnim časovima produžava osećaj sitosti: 1 rep jastoga, 40 ml vodke, pola šolje soka od paradajza, 2 kašičice sosa od ljušture jastoga, 2 kašičice svežeg soka od limuna, 2 kašičice rena, malo vuster sosa,  malo tabasko sosa, so i biber.
Kuvajte rep jastoga u nepokrivenoj šerpi 13 minuta, a zatim ga potopite u ledenu vodu na 30 sekundi. Izvadite meso, isecite ga na kolutove, a zatim ga vratite u ljušturu. U šejkeru promešajte ostale sastojke sa jednom šoljom mrvljenog leda. Poslužite piće u visokoj čaši, a rep jastoga postavite uz njenu ivicu, poput jestivog ukrasa.

Imperia Bladi Meri
Osmišljen: u hotelu Ric Karlton, Moskva. Podseća na sladoled na štapiću, napravljen samo za odrasle i predstavlja odličan način da pripremite piće unapred.
770 ml soka od paradajza
100 ml soka od limuna
40 ml balzamiko sirćeta
1 kašičica rena
1 kašičica soli
1 kašičica vuster sosa
20 kapi tabasko sosa
40 ml Imperia vodke
1 stabljika celera
Sve sastojke osim vodke i celera, pomešajte u blenderu. Smesu sipajte u posude za led i zamrznite. Ledene
kocke prelijte sa malo vodke i po služite u velikim čašama ukrašenim celerom.

“Neki to vole vruće”

Osmišljen: u hotelu St. Regis, Njujork

Ovakav Bladi Meri će vam pružiti osećaj svežine.

Pročitajte i  Kako da smršate ako ste po ceo dan na poslu?

2 velika paradajza
30 ml vodke
malo balzamiko sirćeta
malo vuster sosa sa belim vinom
2 čeri paradajza
1 stabljika celera

Oljuštite i otklonite semenke iz para dajza. Napravite paradajz pire, dovoljno redak da se može piti kroz
slamčicu (dobićete oko 170 ml). Ohladite, a zatim u šejkeru pomešajte sa vodkom, sirćetom i vuster sosom. Promućkajte i poslužite u čašama za šampanjac. Ukrasite čaše celerom i šeri paradajzom

Azijski Bladi Meri
Nik Mauton

Vasabi i đumbir ovom koktelu daju vrelinu, a soja sos punoću ukusa.
Azijska mešavina, koju čine:
900 ml soka od paradajza
4 kašičice vasabi praška
4 kašičice sušenog đumbira
4 kašičice soja sosa
4 kašičice soka od limete
Ostali sastojci:
3 dela Azijske mešavine
1 i po  deo vodke sa ukusom limuna
1 deo sakea
4 listića korijandera
Sastojke za Azijsku mešavinu dugo i snažno mešati. Nakon toga ih u šejkeru pomešati sa vodkom i sakeom. Poslužiti u velikim čašama, ukrašenim korijanderom.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *