Mračna stana piva - Men`s Health

Mračna stana piva

LOŠE VESTI

Pivo ima ječe posledice od samog mamurluka, i to dosta jače… Ljudi koji dnevno piju oko 2 i po litra piva podižu nivo arsena u telu za oko 30 procenata!

Alkohol u pivu može da pogorša sposobnost tela da svari supstance koje sadrže žitarice iz piva, na taj način ostavljajući ih u vašem organizmu. Uz pivo i namirnice poput ribe i pirinča izazivaju zadržavanje arsena u organizmu.

Arsen se nalazi svuda oko nas, tako da vrlo lako može da dospe u vodu i namirnice koje svakodnevno konzumiramo. I naravno da trovanje njim neće doći ako s vremena na vreme pojedete suši ili rižoto, ali svakodnevni unos namirnica punih arsena vremenom može da dovede do zadržavanja većih količina u organizmu.

Svetska zdravstvena organizacija procenila je da dugoročna izloženost od oko pet godina može da izazove ozbiljnije nus pojave, kao što su otkazivanje bubrega, različite vrste raka…

Održavajte zdravlje organizma tako što ćete da jedete raznovrsnu zdravu hranu i ne zadržavajte se samo na jednoj vrsti hrane… I bacite se na antioksidante, vitamini A, B,C i E kao i riboflavin i folna kiselina mogu da smanje rizik za oko 68 procenata.

Pročitajte i  Najbolji doručak za vrele dane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *