3 mita o hrani - Men`s Health

3 mita o hrani

ŠARGAREPA ZA NOĆNI VID
Zabluda da osobe koje jedu šargarepu mogu da vide u mraku izmišljena je još za vreme Drugog svetskog rata. Britanci su izmislili radar koji im je omogućavao da vide nacističke bombaše u mraku, i s obzirom da nisu želeli da njihovi neprijatelji saznaju izmislili su ovu priču.

Betakaroten koji sadrže šargarepe može preventivno da pomogne u slučaju katarakte ili makularne degeneracije, ali definitivno neće pružiti noćni vid.

SPANAĆ ZA SUPER SNAGU
Istina
Ideja da spanać može da pruži ekstra snagu potiče od činjenice da je ovo povrće bogato gvožđem koje služi za transport kiseoknika u mišića. Međutim, istraživači su skoro otkrili da neogranski nitrat spanaća zapravo daje tu snagu, smanjujući nivo kiseonika koji je organizmu potreban i na taj način povećavajući efikasnost mišića.
Definitivno ćete biti snažniji nakon obroka sa spanaćem, ali nemojte da očekujete da će mišić momentalno da vam iskoči kao što ste gledali kod mornar Popaja.

JABUKA ZA IMUNITET
Laž
Jabuka je jednostavno simbol svog voća i povrća, zdrave ishrane i podsetnik da je treba konzumirati.
Naravno da je jabuka odlična za organizam, sadrži fenol, „dobar holesterol“, antioksidant flavonoid i mnoge druge supstance odlične za zdravlje. Takođe ako jedete pet ili više jabuka nedeljno vaša pluća će imati bolju funkciju. Ali ovo voće nije svemoguće i nije dovoljno za jačanje imuniteta i eliminisanje oboljenja.

Pročitajte i  Smanjite pušenje uz omega 3 masne kiseline
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *