Hrana za mišiće - Men`s Health

Hrana za mišiće

PUNOMASNO MLEKO
Šolja mleka bogata je konjugovanom linoleinskom kiselinom, koja redukuje masti i čuva mišiće. Ona puni mišiće i ćelije vezivnog tkiva glukozom, umesto da je pusti da se pretvori u mast. Takođe je bogato proteinima, kao i vitaminima i mineralima, ali morate da se odlučite isljučivo za polumasno ili punomasno mleko.

SPIRULINA
Spirulina predstavlja zelene alge koje sadrže 65 posto proteina lakog za varenje i sa malim procentom masti. Takođe je izvor betakarotena, moćnog antioksidanta važnog za oporavak mišića nakon vežbanja. Dodajte je u jutarnji šejk, i da znate da druge supstance boji u zeleno.

JAJA
Pored svih aminokiselina ključnih za razvoj mišića, jaja sadrže i visok nivo vitamina D potrebnog da održi sastav mišićnog tkiva. Studije urađene na Univerzitetu u Teksasu pokazale su da osobe koje jedu tri jajeta na dan tokom perioda treninga mogu da razviju i do dva puta više mišiće i snagu od onih koji konzumiraju jedno ili manje.

CRVENA PAPRIKA
Crvena paprika je bogata vitaminom C, koji je jak antioksidant,  i pomaže oporavku mišića na ćelijskom nivou tako što sprečava oslobađanje slobodnih radikala. Crvena paprika sadrži više od 60 procenata vitamina C od njenog zelenog srodnika, a takođe obiluje vitaminom B6, koji podstiče sintezu proteina kao i rast mišića.

ĆURKA
Ćureće meso sadrži glutamin koji se takođe u velikoj količini nalazi u mišićima. Povećava sintezu proteina što dovodi do povećanja mišićne mase. Ova aminokiselina je takođe odlična za podsticanje proizvodnje hormona easta.

ZELENA SOJA
Ova vrsta soje je bogata nemasnim proteinima koji sadrže osnovne aminokiselin zadužene za gradnju mišića. Ovu soju možete da jedete tako što ćete da je kuvate oko minut ili dva zatim dodate u bilo koju vrstu salate.

Pročitajte i  Japanski ren: Biljka od koje se pravi lekoviti vasabi sos

KAFA
Najbrži put za bolje mišiće predstavlja kratki espreso. Kofein poboljšava izdržljivost tako što umanjuje bol u mišićima tokom vežbanja. Popijte kafu pred sam trening, videćete efekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *