Smanjite nivo šećera u krvi - Men`s Health

Smanjite nivo šećera u krvi

Prema istraživanju koje je sprovela Federation of American Societies for Experimental Biolgy, kod gojaznih osoba koje su uzimale po jedan mango u toku 12 nedelja primećen je značajan pad u nivou šećera u

Ovakvi rezultati se lako mogu primetiti i kod ludi koji nemaju problema sa viškom kilograma, kaže autor studije dr Edralin Lukas. Moć manga verovatno leži u aktivnim delovima ovog voća, kao što su polifenoli, koji utičinu na masne ćelije u našem organizmu i smanjuju ih. Ova voćka je takođa sadrži i vlakna i to u velikim količinama, što smanjuje apsopciju šećera.

Iako je ovo istraživanje i dalje samo preliminarno (što zapravo znači da je još rano da se rastrčite po gradu tražeći mango), morate da znate da jedna činija onaseckanog manga ima samo 100 kalorija i veoma je zdrav dodatak vašem planu ishrane.

NAJBOLJI NAČIN
Kako da bude te sigurni da će vam šećer u krvi ostati na bezbednom nivou? Redovno vežbanje i plan ishrane koji uključuje dosta voća i povrća. Zapravo neka istraživanja su pokazala da ukoliko se držite pravilnog i raznovrsnog načina ishrane smanjićete i nivo šećera u krvi, a samim ti i rizik da obolite od dijabetesa.

Pročitajte i  Zašto je smrznuta hrana dobra?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *