Zašto je jogurt dobar? - Men`s Health

Zašto je jogurt dobar?

Objašnjavamo kako ovaj mlečni proizvod jača vaš imuni sistem i pomaže u mršavljenju.

ŠTITI DEBELO CREVO
Naučnici su objavili da unos 1200mg kalcijuma na dan (oko 2 velike šolje jogurta) smanjuje za oko 75% šansu za dobjanje raka debelog creva. Kalciijum onemogućava rast štetnih ćelija na zidu debelog creva, a laktobakterije umanjuju transformaciju žuči u kancoregene kiseline.
Kako biste pojačali učinak birajte organski ili probiotički jogurt. Takođe izbegavajte one bogate šećerom jer on može da neutrališe sve pozitivne efekte.

PODSTIČE MRŠAVLJENJE
Kalcijum smanjuje akumulaciju masnih naslaga, odnosno podstiče brže sagorevanje masti koje unosite. Oni koji konzumiraju dve šolje jogurta na dan gube oko 61% više masti nego oni koji ga ne piju. Neka istraživanja su čak pokazala da se najveći procenat masti gubi u predelu stomaka, a da se mišići više formiraju.
Održavajte dnevni unos jogurta kako biste izbegli posledice kasnih obroka.

JAČA IMUNI SISTEM
Jogurt podstiče organizam da proizvodi interferon, protein koji aktivira imuno ćelije i pojačava stvaranje antitela koji se bore protiv virusa. Istraživanja su pokazala da ljudi koji konzumiraju dve šolje jogurta na dan imaju pet puta više gama interferona u krivi od onih koji ne piju jogurt redovno.
U periodu kada vladaju virusi jedite za doručak šolju jogurta sa kivijem i žitaricama kako biste ojačali imuni sistem.

Pročitajte i  Pirinač dijeta: Smršajte sedam kilograma za tri nedelje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *