Strategija za "six pack" - Men`s Health

Strategija za “six pack”

MALI TANJIRI U PRVE REDOVE
Osim ako od bake niste nasledili decenijama star servis za jelo pa ga i upotrebljavate, tanjiri u vašem kuhinjskom ormariću verovatno su oni novijeg datuma – dakle preveliki. Od njih su vam još veće oči, a kao posledica toga i zadnjica i stomak. Sklonite ih iz vidokruga i u prve redove postavite posuđe normalnih proporcija: tanjire u proseku prečnika 2224 cm, duboke tanjire od 20 cm i desertne tanjire od 18 cm.

MALO, A NE MALOUMNO
Tokom nedavnog eksperimenta na Fakultetu Kornel ispitanicima su dali ili jednu kesu sa 100 krekera ili četiri paketića sa po 25 krekera i pustili ih da se nagrickaju do mile volje. Zatim su izbrojali preostale krekere. Oni koji su dobili džambo kesu pojeli su 20 odsto više. Nadmudrite velika pakovanja, grickalice prepakujte u male pakete, od otprilike 100 kalorija– cilj je da grickate malo, a ne maloumno.

ČAŠE U VIS
Budući da čak i iskusni barmeni nasedaju na optičku varku i u široke i niske čaše uliju više pića nego u visoke i uske, ne treba vam posebno naglašavati iz kakvih je čaša preporučljivo piti. To se odnosi na gotovo sve vrste pića – uvek birajte čaše koje ne idu u širinu. To se posebno odnosi na velike čaše za crno vino – jer su ljudi skloniji da to vino toče više nego belo. U istraživanju na Kornelu, ispitanici su bez ikakve namere u potpuno jednake čaše ulili više crnog nego belog vina.

PODELI I POJEDI
Obzirom na to da restorani ne sprovode politiku “svoje tanjire donesite sa sobom”, moraćete da se potrudite da drugačije smanjite porcije. Kad vam, na primer, donesu predjelo, pojedite pola, pričekajte 10 min, pa se tek onda posvetite ostatku – bude li vam uopšte više do toga. Naime, dok čavrljate i pijete vodu, vaš želudac će imati dovoljno vremena da svari hranu i odluči da li vam je to bilo dosta – bez obzira na ono što je ostalo na tanjiru.

Pročitajte i  Sajber ljubav
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *