Pogrešna hrana za dijetu - Men`s Health

Pogrešna hrana za dijetu

ČOKOLADA
IZGOVOR: u tamnoj tabli ne krije se samo koktel različitih antioksidansa koji nas štite od raka. Čokolada efikasno poboljšava raspoloženje i čini da se osećamo bolje i prijatnije, što dokazuju brojna istraživanja.
LIMIT: dve table od po 100 g nedeljno

PLJESKAVICA
IZGOVOR: ako ovaj mesni specijalitet pečemo na žaru (iznad vatre), povećava se količina linolenske kiseline u njemu koja ima antikancerogeno dejstvo.
LIMIT: po jednu pljeskavicu u lepinji iz restorana brze hrane ili tri kod kuće spremljene pljeskavice nedeljno.

MILK ŠEJK
IZGOVOR: istraživači sa Univerziteta u Bristolu su ustanovili da, ako svakodnevno pijemo mleko, za 10 odsto smanjujemo rizik da obolimo od kobnih bolesti kao što su rak ili infarkt. Učinićete sebi uslugu i ako popijete po decilitar običnog mleka dnevno.
LIMIT: jedan šejk nedeljno (500 ml).

PRŽENI KROMPIRIĆI
IZGOVOR: krtole krompira sadrže dvostruko više vitamina C po gramu svoje mase nego jabuka. Ako se počastite porcijom bakalara ili oslića i krompira, unećete manje kalorija nego sa porcijom hrskave pačetine sa pirinčem.
LIMIT: jedna porcija krompira nedeljno.

GRICKALICE
IZGOVOR: kikiriki sadrži masnoće, ali one koje su korisne za organizam. To su mono i polinezasićene masne kiseline koje snižavaju količinu lošeg holesterola u krvi. U pekan oraščićima ima i elagične kiseline koja prisiljava ćelije raka na samouništavanje.
LIMIT: jedna šaka dnevno.

Pročitajte i  Jedite za plažu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *