Pita sa piletinom u tiganju - Men`s Health

Pita sa piletinom u tiganju

Šta je potrebno?

2 kašike ulja od kanole
2 parčeta očišćenih pilećih gudi, iseckanih na kocke
2 praziluka (uklonite tamnije delove), oprana i iseckana
3 šargarepe, iseckane
1 šolja zamrznutog graška
1 čaša piva
1 šolja pileće supe
3 kašike brašna
2 grančice svežeg ruzmarina (samo lišće), sitno iseckane
1 testo za pitu, odleđeno

Kako se priprema?

1. U veliki tiganj s metalnim ručkama sipajte kašiku ulja i zagrejte na srednjoj temperaturi. Dodajte piletinu i propržite 8-10 minuta. Preručite meso u tanjir.
2. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U isti tiganj ponovo sipajte kašiku ulja i zagrejte. Dodajte praziluk, šargarepu i grašak. Pržite dok luk ne omekša, oko 3 minuta. Sipajte pivo i supu, sačekajte da proključa, pa smanjite temperaturu na srednje nisku. Dodajte brašno i promešajte. Zatim ubacite ruzmarin i meso i krčkajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
3. Prekrijte nadev testom (isecite i oblikujte po potrebi). Stavite tiganj u rernu i pecite prema uputstvu za pripremu testa, oko pola sata. Koristeći rukavice za rernu, izvadite tiganj. Sačekajte da se prohladi i poslužite. Za 6 porcija.

Energetska vrednost ovog jela:

372 kcal, 15 g proteina, 33 g ugljenih hidrata (3 g vlakana), 19 g masti

Kuhinjski trik!
Napravite koricu!
Imate višak testa?
Isecite ga u obliku lista, zvezdica ili napravite male Ajnštaj-nove portrete. Stavite ih na pitu. Ajnštajn nikad nije bio ovako ukusan!

Pročitajte i  Sačuvajte arterije
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *