Ishrana

    5 najpoznatijih kobaja

    0 11.09.2018.

    U susret Oktoberfestu predstavljamo vam najbolje vrste kobasica na svetu. Ponašajte se kao Nemci i isprobajte nekoliko različitih vrsta.

     

    WEISSWURST

    Ove bavarske bele kobasice prave se od teletine i dimljene svinjske slanine uz dodatak svežeg bilje, limuna i začina. Tradicionalno se jedu sredinom prepodneva sa slatkim integralnim senfom i perecama.

    BRATWURST

    Postoji mnogo varijacija ovih nemačkih kobasica ali najčešće imaju ukus pavlake, jaja, oraščića i đumbira. Ako uz njih dodate i zdelu salate od krompira, dobićete kompletan obrok.

    Pogledajte i Kako da napravite najukusnije kobasice ikada?

    BOCKWURST

    Iako teletina i svinjetina preovlađuju, u ovim kobasicama se mogu naći i druge vrste mlevenog mesa. Mogu biti začinjene biberom i paprikom. Gastro eksperti preporuču da ih jedete sa pikantnim papričicama iz turšije, prženim lukom i ljutim senfom.

    KNOCKWURST

    Ovo su najčešće izrazito začinjene kobasice od svinjetine i teletine, s većom količinom belog luka. Obično su dimnjene, a najukusnije su kad se naseckaju i skuvaju sa pasuljem, uz dodatak kisele pavlake i mladog luka.

    Saznajte i DIJETA SA PIVOM I KOBASICAMA

    CURRYWURST

    Ove začinjene kobasice često se služe prelivene kečapom i obilno posute karijem. To je podsećanje na raznovrsnu paletu začina koji su uticali na nemačku kuhinju.

     

    *Zapratite Men's Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

    Oceni

    0%

    PERFECT

    0%

    SHAKA

    0%

    THUMBS UP

    0%

    PEACE

    0%

    STOP

    0%

    LOSER

    0%

    Thumbs Down
    Inicijalizacija u toku...

    MH NajIshrana