5 najpoznatijih kobaja - Men`s Health

5 najpoznatijih kobaja

WEISSWURST

Ove bavarske bele kobasice prave se od teletine i dimljene svinjske slanine uz dodatak svežeg bilje, limuna i začina. Tradicionalno se jedu sredinom prepodneva sa slatkim integralnim senfom i perecama.

BRATWURST

Postoji mnogo varijacija ovih nemačkih kobasica ali najčešće imaju ukus pavlake, jaja, oraščića i đumbira. Ako uz njih dodate i zdelu salate od krompira, dobićete kompletan obrok.

Pogledajte i Kako da napravite najukusnije kobasice ikada?

BOCKWURST

Iako teletina i svinjetina preovlađuju, u ovim kobasicama se mogu naći i druge vrste mlevenog mesa. Mogu biti začinjene biberom i paprikom. Gastro eksperti preporuču da ih jedete sa pikantnim papričicama iz turšije, prženim lukom i ljutim senfom.

KNOCKWURST

Ovo su najčešće izrazito začinjene kobasice od svinjetine i teletine, s većom količinom belog luka. Obično su dimnjene, a najukusnije su kad se naseckaju i skuvaju sa pasuljem, uz dodatak kisele pavlake i mladog luka.

Saznajte i DIJETA SA PIVOM I KOBASICAMA

CURRYWURST

Ove začinjene kobasice često se služe prelivene kečapom i obilno posute karijem. To je podsećanje na raznovrsnu paletu začina koji su uticali na nemačku kuhinju.

 

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Pročitajte i  Napitak od samo tri sastojka koji ubrzava mršavljenje
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *