VREME JE ZA ROŠTILJ - Men`s Health

VREME JE ZA ROŠTILJ

Ovo su tri osnovna koraka za bolji i ukusniji roštilj.

POČNITE SA BILJEM

Ako marinade sa kečapom ili medom stavite odmah na meso pre pečenja, velika je mogućnost da će meso pocrneti. Umesto toga, počnite začinjavanjem mesa njegovom mešavinom.

Biblija bolje ishrane: 6 pravila za božanski apetit

PAZITE NA VATRU

Da biste ispekli žilavije komade (poput rebara i pilećih bataka), tako da budu sočni, treba da ublažite agresivnu snagu žara. Da bi to postigao, vrhunske roštiljdžije okreću rebarca svakih 15 minuta, kontrolišući tako temperaturu, čime prasetina polako omekšava. S druge strane, piletinu pripremaju u sudu za pečenje koji je napunjen tečnošću, čime se toplota ublažava i meso se kuva ujednačeno.

Pogledajte i Šta se dogodi kada vegeterijanka pojede meso nakon 22. godine? (VIDEO)

ZAVRŠITE GLAZIRANJEM

Kad je meso omekšalo, sledeći korak je gaziranje marinadom. Nemojte premazivati meso i odmah ga okrenite direktno na vatru sa te strane. Umesto toga, upravo nakon okretanja sa strane koja je bila na vatri i još cvrči. Tako će se marinada lepo karamelizovati i meso će biti savršeno sjajano i lepljivo.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Pročitajte i  Ne dozvolite da vas glad pretvori u glupana
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *