LJUTA DIJETA - Men`s Health

LJUTA DIJETA

Jedno holandsko istraživanje je pokazalo da dodavanje mesa i ljutog sosa dijeti sa malo kalorija, povećava sagorevanjemasti. Osobe koje su više nego dvostruko povećale unos proteina i dodale najmanje 1030 miligrama mlevene kajen paprike (nešto više od pola kafene kašičice) svojoj dnevnoj ishrani, duže su osećale sitost i sagorevale su više masti, nego osobe sa drugim vrstama dijete. Kapsacin, ljuti sastojak paprike, povećava sagorevanje masnoća, dok proteini podržavaju osećaj sitosti, kažu naučnici.

NAJLAKŠI PUT DO FIT LINIJE: 10 trikova u ishrani koje preporučuju svi nutricionisti

SAVET PLUS: PRESKAČITE UŽINU

Sledeći put kada osetite neodoljivu potrebu da nešto grickate, uzmite kanap. Intenzivno vežbanje sa opterećenjem, kao što je preskakanje kanapa može pomoći u ublažavanju osećaja gladi, tvrde japanski naučnici.

Muškarci koji su radili tri serije od po 10 minuta preskakanja kanapa, imali su kasnije manji apetit, naročito za masnu hranu od onih koji su isti broj kalorija sagoreli vozeći bicikl. Osim toga, ovaj efekat je trajao 15 minuta nakon vežbanja. Jedno od mogućih objašnjenja je da pokreti skakanja stvaraju veći zamor i nelagodnost u mišićima nego vežbanje bez opterećenja, kao što je vožnja bicikla, a ova nelagodnost dovodi do smanjivanja osećaja gladi.

MAGIJA INDIJSKE HRANE: Pileći kari

Određena istraživanja su potvrdila da se kalorijska potrošnja povećava za 7 procenata ako neku radnju radimo sedeći umesto ležeći.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Pročitajte i  Drugačiji doručak: Jutarnji takosi
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *