Detoks iz domaće radinosti - Men`s Health

Detoks iz domaće radinosti

LIMUN

Limun je namirnica koja se preporučuje zbog svog pozitivnog delovanja na jetru, jer doprinosi njenoj detoksikaciji. Takođe, on pomaže i doprinosi boljem varenju, pa će i na taj način dodatno pomoći funkcionisanje jetre.

KUPUS

Zajedno sa svim ostalim glavičastim povrćem, kao što su karfiol, brokoli, kelj, sadrži, pored važnih vitamina, i niz specifičnih antioksidanata koji se uspešno suprotstavljaju mnogim oboljenjima, uključujući i kancer. Pomenuti vitamini će takođe doprineti i veoma uspešnom eliminisanju slobodnih radikala.

Vikend dijeta: Totalna detoksikacija za samo 48 sati

CRNI LUK

Ova namirnica je takođe jedna od onih koja se smatra veoma korisnim povrćem. Za razliku od belog luka, aromatični mirisi su daleko manji, a njegova efikasnost ni malo ne zaostaje i ogleda se u uspešnom eliminisanju teških metala iz organizma.

ŠARGAREPA

Važi za namirnicu koja je svoju dobru reputaciju stekla podrškom dobrom vidu. To je samo deo pozitivnog dejstva ovog povrća, jer ono u svom sastavu sadrži vitamin A, K, C, dijetna vlakna, kalijum, vitamine B1, B3, B6, magnezijum, fosfor, kalijum, pa je to samo jedan od razloga zbog čega se ovo narandžasto povrće nalazi na listi predloga i zašto bi trebalo da bude vaš čest izbor.

Otkrijte i Pročistite organizam ukusnim proteinskim šejkom

INTEGRALNI PIRINAČ

Integralni pirinač je namirnica koja obiluje „zdravim“ ugljenim hidratima i koja je bogata jodom, kalijumom i esencijalnim mineralima. Lagan je za varenje, odlično se kombinuje sa drugim namirnicama, a zbog sadržaja velike količine vlakana, obezbediće vam dugotrajan osećaj sitosti.

Možda se sve ovo i ne razlikuje mnogo od neke uobičajene preporuke za pravilnu ishranu. Možda. Ali u svakom slučaju pravilna ishrana ili detoksikacija, zovite to kako god hoćete, će doprineti vašem dobrom zdravlju i vitalnosti. Uz minimalan trud dobićete najveću moguću nagradu koja postoji, zato slobodno probajte i nećete se pokajati

Pročitajte i  UKUSI AZIJE U VAŠEM DOMU: Piletina na drugačiji način

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *