Ishrana

  Pravilno smanjite šećer u ishrani

  0 11.07.2018.

  Ako je vaš prvi korak ka zdravijoj ishrani odvikavanje od šećera i slatkiša, ovi trikovi će vam pomoći da to izvedete što lakše.

   

  Često se govori da šećer izaziva zavisnost jer podiže nivo serotonina u mozgu, podižući tako raspoloženje i ublažavajući depresiju. To takođe izaziva niz problema, a odvikavanje od njega uključuje depresiju, razdražljivost, glavobolju, nemir i nervozu.

  Kako bismo vam pomogli da smanjite unos šećera u organizam i uspešno se odreknete poslastica koje toliko volite, donosimo vam nekoliko saveta kako se lako rešiti ove navike.

  Sladokusci, obratite pažnju: Zdrava namirnica koja može da zameni šećer

  PREPOLOVITE KOLIČINU ŠEĆERA U JUTARNJOJ KAFI I PIĆIMA

  Ako inače stavljate dve kašičice šećera u kafu, odmah danas stavite samo jednu. Nakon nekoliko dana ćete se naviknuti i, ako ste dovoljno hrabri, uskoro ćete piti gorku kafu!

  ZAMENITE GAZIRANA PIĆA SVEŽE CEĐENIM SOKOVIMA

  Ako ste fan gaziranih slatkih pića, umesto limenke omiljenog napitka pomešajte sok sveže ceđene narandže i mineralne vode. Ukoliko vam se ne da da cedite voće, kupite voćni sok u prodavnici, ali pazite da na njemu piše sto posto prirodni sok. Skoro 25 odsto ukupnog unosa kalorija unosimo putem zaslađenih sokova.

  Pročitajte i Rešite se "slatke" zavisnosti!

  MERITE PORCIJE

  Ako volite poslastice poput sladoleda, bombona ili gumenih bombona, uvek pokraj sebe imajte posudicu koja će vam biti mera za količinu, koju ste prethodno odredili kao dovoljnu. Šećer se iz više razloga smatra drogom, a ako ga izbacite iz ishrane doživećete velike promene. Postaćete smireni, manje razdražljivi, bez drastičnih promena raspoloženja i s viškom energije.

  Izvor: stvar ukusa

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajIshrana