Gde je na svetu pivo najjeftinije? - Men`s Health

Gde je na svetu pivo najjeftinije?

Svako ima svoju meru piva, neki uživaju u pola litra, a drugi više vole manje čaše i 3 deci tečnosti od hmelja. Međutim, kako ovaj tekst prenosimo sa Lonely Planeta, ovaj put objavljujemo gde je na svetu najjeftinija pinta piva!

Ipak, to vas ne mora da vas previše buni, jer pinta (britanska) iznosi nešto više od pola litra piva (568 ml), tako da će ovi rezultati reći koliko gde košta otprilike pola litra piva.

Otkrijte i 10 najboljih namirnica koje možete da iskombinujete s pivom

Dakle, ako se slučajno nađete u kafiću u glavnom gradu Venecuele Karakasu, ne morate se brinuti hoćete li okrenuti rundu za ekipu. Naime, malo više od pola litra piva platićete u proseku 69 dinara, pa ako ste u izlasku sa društvom od 6,7 prijatelja, tura će vas doći tek oko 480 dinara!

Na suprotnoj strani, kao grad u kojem se toči najskuplje pivo našao se Dubai. Tu je prosečna cena pinte gotovo 1.167 dinara, pa je ovde teško platiti popularni napitak i sebi, a kamoli ekipi.

Pivo kao inspiracija: 13 čuvenih citata poznatih o ovom piću

Istraživanje je sprovedeno u 177 svjetskih gradova, a naručujući pivo, bankrotirat ćete i u Dohi (1,147 dinara), ali i Rejkjaviku (1,007 dinara) te Oslu (956 dinara). 

S druge strane medalje, nakon Karakasa more jeftinog piva popit ćete u Taškentu (79 dinara) i Lagosu (85 dinara), koji su drugi i treći najjeftiniji pivski gradovi planete.

Izvor: pun kufer

Pročitajte i  Kreatin pomaže biciklistima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *